fredag den 27. april 2012

Kl. 5.10 i morges...

...tog jeg disse på og løb 5 km.
Så kunne jeg lige nå det inden arbejde. 


Håber sådan at det kan blive en vane, da jeg virkelig trænger til at komme i form.
Jeg tager i hvert fald endnu en tur i morgen tidlig....

Aarhus kl. meget tidligt....tror aldrig jeg har været så tidligt oppe af egen fri vilje...

Rigtig god weekend!

torsdag den 26. april 2012

Model for en dag

Som jeg skrev i dette indlæg, så skulle mit nye afrohår bruges til et bestemt projekt.
Jeg skulle hjælpe en dygtig frisør med at få et flot billede, som hun skal bruge til en konkurrence for Goldwell.
Her et par billeder af forvandlingen....
Her er jeg...inden stylingen...

Tegning af hvordan jeg skal styles....
Is this thing on??
Nu med grønne øjne...
Så er jeg klar til fotoshoot....
Glæder mig til at se det færdige resultat!
Bliver spændende at se, hvilken billedet hun vælger at bruge. Skal nok poste det endelige billede herinde, når jeg modtager det. Krydser fingre for at billedet går videre i konkurrencen, da det indebærer en tur til London for at deltage i finalen.
Årh, det er ikke så dårligt at være model for en dag :)



søndag den 22. april 2012

Jakke til salg


Jakken hedder Dimi Jacket, fra Sisters Point, størrelse M.
Nu er dette ikke en modeblog, men som enhver anden kvinde elsker jeg tøj og mode. 
Derfor var jeg glad, da jeg fandt denne flotte jakke hos Miinto.
Den har været udsolgt over alt og da den pludselig kom tilbage på lager hos Miinto, så slog jeg til.
DESVÆRRE er den lidt for stor over skulderen til mig. Størrelsen er såmænd god nok, men den sidder ikke helt til, som jeg vil have det. Den er i imiteret læder med fine detajler bl.a. med synings effekt ved albue og rem med knap på skulder og ved ærmekanter
Den er den nu til salg. Den er kun brugt 2 gange og er købt for ca. 2 uger siden. Den er så god som ny. Den er i øvrigt i restordre, så kan pt. ikke købes nogen steder.
Ny pris er 400 kr, kom med et bud.....

Link til bedre billeder ses her


Choko-mokkatærte med hvid choko-mokkacreme

Mums mums og av min mave.....Jeg forstår ikke og begrænse mig, når det kommer til lækre kager som den her...




Mine to yndlings ingredienser i en og samme kage. Kaffe og hvid chokolade :)
Desværre gik det ikke helt efter planen selvom jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. 
Jeg havde en del uheld undervejs.  Bl.a. blev moccacremen ikke så luftig som jeg ville have. Jeg piskede og piske og til sidst skete det, at den blev grynet, i stedet for at blive luftig...åhh nej :(
Den kunne dog sagtens bruges, men konsistensen kunne have været bedre.
Uheld nr. 2:  Der var ikke nok chokoladeflan, så jeg lavede dobbelt portion i forhold til opskriften. Dette på trods af, at jeg brugte den rigtige størrelse tærteform.

Heldigvis endte kagen med at smage utrolig godt. Den er dog utrolig kraftig/fyldig i smagen, så (note to self) tag et lille stykke! 
En anden gang vil jeg også undlade at pynte med kaffebønner. Jeg synes, det var irriterende at de knaser sådan. Så hellere lys og mørk chokolade.

Opskriften har jeg fundet hos Mette Blomsterberg i "Politikkens bog om dessert"
Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den og det afviger altså fra den originale. Skal nok skrive hvor....

Choko-mokkatærte til ca. 10-12 personer.  

Chokolademørdej 
250 g hvedemel
50 g kakao
100 g flormelis
150 g smør
1 æg

Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt mindst 1/2 time inden den rulles ud. 

Chokoladeflan (Det her er dobbelt portion i forhold til original opskriften)
1 dl sødmælk
90 stk kaffebønner (Ren Arabica)
120 g mørk chokolade, ca. 60 %
80 g smør
80 g sukker
3 æg
4 spsk hvedemel med top

Sødmælk og kaffebønner koges op i en gryde. Når den har kogt, så lad kaffemælken trække i 5 min.
Passér kaffemælken gennem en sigte. Chokoladen hakkes fint og smeltes forsigtigt sammen med smørret i en gryde. 
Æg og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Vend forsigtigt chokoladesmør, æggesnaps og kaffemælk sammen. Sigt til sidst melet og vend det i dejen.

Hvid chokolade-mokkacreme
3 blade husblas
1/2 liter piskefløde
40 stk kaffebønner (ren Arabica)
300 g hvid chokolade 

Husblas lægges i blød i 1/2 liter vand i 1/2 time. Fløden og kaffebønnerne bringes i kog i en gryde. Lad kaffefløden stå og trække imens chokoladen hakkes fint. Kom derefter chokoladen i den stadig varme kaffefløde. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt også den. 
Så snart chokoladen er smeltet, passeres cremen gennem en sigte. Stil cremen i køleskabet i min. 2 timer eller gerne til næste dag. 

Tærten
Tærteformen (26 cm i diameter, med løs bund) fores med den tyndt udrullede chokolademørdej. Dejen trykkes fast til kanter og bund. Fyld chokolade flan 3/4 op i den forede form. Bag tærten i ovnen ved 170 grader, til den giver efter ved let tryk - ca. 20 min. Afkøl tærten helt og befri den fra formen. Pisk den helt kolde hvide chokolade-mokkacreme luftig med en håndmixer...(det  havde jeg lidt problemer med). Kom cremen i en sprøjteposen med stjernetylle og fordel den på den afkølede bund. Drys med fint revet lys chokolade og finthakkede kaffebønner (eller mørk chokolade)
Tærten opbevares på køl indtil servering. Det er bedst helt kold. 

God fornøjelse med den :)

lørdag den 21. april 2012

Til kaffe hos Altura

I går var jeg på besøg hos Altura, som er Aarhus' ældste kaffebar. Så det var på tide, at jeg kiggede forbi :)

Altura, Graven 22, Aarhus C
Hos Altura rister de selv deres bønner. I følge hjemmesiden er kaffen det vigtigste og deres koncentration er her 100 % herpå. De serverer kun kaffe og så har du mulighed for at købe chokolade dertil. 
Fordi du ikke kan købe mad, må du gerne medbringe din egen mad og nyde den på cafeen. God ide :)
Altura har et utrolig godt ry og jeg er blevet anbefalet at komme forbi.


Indretningen er sparsom, men hyggeligt. Der var plads til at sidde ved de små borde eller ved de høje barstole med udkig mod gaden.
Jeg fik venlig og hurtig betjening. Kaffen var desværre ikke noget særligt, som jeg havde håbet. Jeg fik en cappuccino, men den var ikke så kraftig, som den er på f.eks. Sigfreds eller Street Coffee. Den var lidt mere til den bløde side. Jeg skulle nok have haft trippelshot :)

Cappuccino til 36 kr
Jeg havde hørt meget godt om Altura, så jeg forventede lidt mere kræsen for kaffen, når det er den, der er i højsædet. Den var ganske udmærket og til en fair pris, men ikke den der særlige kaffe oplevelse. 
Det væltede ind med kunder imens jeg var der, så populariteten var tydelig....måske jeg var uheldig eller havde for høje forventninger?
Min sidemand fik en iskaffe som jeg var pænt jaloux på...den så virkelig lækker ud! Mon ikke jeg skulle give Altura en chance mere og så prøve en anden kaffe...

fredag den 20. april 2012

Teaser....


I dag fik jeg tilsendt denne Razorpit og jeg skal i den kommende tid afprøve den. 
Hvis ikke I kender Razorpit, så kan jeg fortælle at det en sliber til barberblade. Den skulle forlænge levetiden på ens barberblade. 
Jeg synes at barberblade er ALT ALT for dyre, så hvis dette fungerer, så er det jo genialt. 
Razorpit har haft stor succes hos mænd og har fået gode anmeldelser bl.a. af min bror:)
Så jeg glæder mig til at prøve den på min egen slidte Gillette Venus barberblade.
Jeg vil teste den i et par uger og vender tilbage med en anmeldelse af produktet. 

 For en god ordens skyld vil jeg sige, at dette indlæg er sponsoreret i den forstand, at jeg har fået tilsendt produktet af producenten... 





onsdag den 18. april 2012

Månedens køb....

GOrun fra Skechers
Okay okay okay, jeg overlevede marts måned uden de store tøjkøb og nu skal det fejres :) Jeg har købt disse lækre løbesko fra Skechers.
Jeg synes godt det kan forsvares, fordi det er sko som jeg vil bruge på arbejde. Så er det jo nærmest noget jeg SKAL have, right?! 

Skoen er Skechers svar på Nike free-skoen. Jeg er helt vild med farven og med en vægt på 136 g så er de ultra behagelige og have på. Et lille men er, at jeg fik ondt i ryggen første gang jeg havde dem på. Der er lidt rul i skoen og man lander på svangen og ikke hælen. Det krævede lidt tilvending og indtil videre går jeg rundt i dem herhjemme et par timer om dagen, inden de kommer med på arbejde.

Nogen af jer læsere der har erfaring med denne sko? 



onsdag den 11. april 2012

Cookies med hvid chokolade og tranebær

....indrømmet...jeg ELSKER hvid chokolade :) 

Mmm, stoler ikke på mig selv i nærheden af disse cookies...

Tror jeg tager resten med til kollegaerne, inden jeg spiser dem selv....




I dag har jeg haft en veninde til brunch. Min veninde har været i Australien i 9 måneder, så det var skønt og se hende igen. 

Jeg bagte de her koldhævede grovboller, som jeg forbereder dagen før.  De er virkelig gode og jeg elsker, at de er nemme og lave.
Jeg tænkte, at vi også skulle have lidt sødt til kaffen :)
Da jeg har en svaghed for hvid chokolade, faldt valget på cookies med hvid chokolade, havregryn og tranebær. Opskriften fandt jeg hos Newyorkerbyheart.  
Jeg bager ofte disse cookies med chokolade og hasselnødder, men jeg er glad for, at jeg prøvede dem her. Virkelig en god kombination af tranebær og chokoladen. Den syrlige smag fra tranebærerne går godt sammen med hvid chokolade, så smagen ikke bliver for tung.  Så er der også havregryn i....super lækkert.
Det betyder desværre, at man kan spise utrolig mange, uden at få for meget. Opskriften kommer her: 

Cookies med hvid chokolade og tranebær ca. 16 (store) stk.

100 g smør
1 dl brun farin
2 æg
31/4 dl havregryn
31/4 dl mel
1/4 tsk. salt
1 tsk. natron
100 g tørrede tranebær
100 g hvid chokolade, hakket

Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk smør, æg og brun farin rigtig godt og længe, til det er godt pisket sammen, stil det til side. 
I en anden skål blandes mel, havregryn, salt og natron. Hæld mel-blandingen i ægge-blandingen lidt efter lidt og rør godt mellem hver gang – IKKE med el-mikser, men med en ske. Bland til sidste tranebær og chokolade i. Sæt på bageplade med 2 teskeeer, de løber ikke specielt meget ud, så de kan sættes rimelig tætte. Bag dem i ca. 10-12 minutter, til de er let gyldne. Afkøles på bagerist.

Nå, jeg vil hoppe i seng. Har scoret mig en uventet nattevagt, så må hellere få lidt søvn, inden det går løs. God aften til jer :)



mandag den 9. april 2012

Læs ikke inden sengetid...

...så er du advaret! 

 


Jeg er ved, at læse denne bog af Ove Dahl, tidligere drabschef ved Københavns politi. 
Jeg var, for noget tid siden, til et foredrag med ham og det var sindssygt spændende. Så spændende, at jeg blev nødt til at eje denne bog og læse mere.  
Han fortæller bl.a. om jagten på Amager-manden og drabet på den norske stewardesse på SAS-hotellet på Amager. 
Jeg er lige gået i gang og er færdig med afsnittet om Amager-manden. På trods af, at denne sag var meget eksponeret i medierne, så er der mange vigtige detaljer, som ikke kom ud til offentligheden. 
Dem fortæller Ove Dahl om her i bogen.
Bogen er meget eksplicit og jeg vil fraråde sarte sjæle at læse bogen. Jeg havde ihvertfald mareridt om natten, efter at jeg læste i bogen, lige før sengetid. 
Det er jo ekstra uhyggeligt, når det er virkelige sager og ikke fiktion.  Kan klart anbefales, hvis du er til krimi-genren. Jeg er meget betaget og læser ihærdigt videre.....bare om dagen, i stedet for ved sengetid :)

søndag den 1. april 2012

Fedtreduceret gulerodskage

Jeg har været temmelig aktiv i dag, på trods af, at jeg i går var ude og drikke drinks med nogle kollegaer. Jeg har været (meget overraskende!) helt fri for tømmermænd :))
Dagen i dag har stået på en morgen gåtur i Aarhus' gader sammen med kæresten, træning, indkøb og så fik jeg bagt denne lækre, fedtfattige gulerodskage. Opskriften har jeg fundet hos Frk. Vilstrup. 
Nu skal jeg bare slappe af og lade op til morgendagen. 
I får lige opskriften her. Jeg ved ikke om den ligefrem er sund, men den er et sundere alternativ til den klassiske gulerodskage... 





Fedtfattig gulerodskage  

Ingredienser
3 æg
200 g hvedemel eller rugmel (jeg brugte 50/50)
150 g flydende margarine
160 gram brun farin
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
1 æble revet uden skræl
4 store gulerødder revet

Frosting
200 g flødeost light
1 spsk vand
50 g flormelis
2 tsk fintrevet citron
3 tsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:
Bland margarine, farin og æg sammen. Bland hvedemel, kanel, kardemomme og bagepulver sammen og vend det og reven gulerod og æble skiftevis i smørblandingen. Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180 g i ca. 45 min for kagen. Når den "springer" i toppen, er den ved at være færdig.
Du kan også vælge at lave kagen i muffinsforme.
Frostingen laves ved at blande alle ingredienser sammen og så fordeles den, på den helt afkølede kage lige inden servering. Jeg pyntede med hasselnødder....



Scoop!


Jeg kan næsten ikke få armene ned, fordi jeg har fundet disse fine støvler fra Shoe Biz til kun 350 kr. De var sat ned fra 899 kr. De er ultra behagelige og har en god pasform. Jeg er vild med det "vaskede", matte look.
Egentlig burde jeg jo købe sommersko, men det her tilbud var da ikke til at stå for.
Jeg fandt støvlerne ved et lagersalg ved MP bruuns gade (i den gamle Hummel butik).
De får nye varer hver onsdag og nogle enkelte styles hver dag. Jeg tror ikke det er sidste gang, jeg kommer forbi...

P.s. Det er ikke en aprils nar, hvis nogen skulle være i tvivl :))