Her er de inden bagning |
Her er de færdige... |
Jeg skriver opskriften som jeg lavede dem. Jeg har kun få rettelser i forhold til den orginale opskrift
som du kan se her
Koldhævede grovboller (ca. 18 stk)
10 g gær
8 dl. KOLDT vand
1 spsk groft salt
2 tsk sukker
150 g solsikkekerner
50 g 5-korns blanding
200 g fuldkorns hvedemel
200 g havregryn
350 g hvedemel
Opløs gæren i det kolde vand. Alle øvrige ingredienserne blandes i med en (træ)ske. Det er meningen at dejen skal være lind, så det er ikke sikkert at alt hvedemelet skal bruges. Dæk skålen til med film og stil den i køleskabet til hævning i mindst 12 timer. Næste dag tages dejen ud og sættes på bageplader ved hjælp af 2 skeer. Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 - 25 minutter(hold øje med dem til sidst så de ikke bliver brændte i bunden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar