tirsdag den 31. januar 2012

På besøg hos Great Coffee

I går besøgte jeg den nyåbnede Great Coffee i Aarhus og sikke en oplevelse for en kaffe novice som mig selv. 
Jeg fik en snak med Søren Stiller Markussen (indehaver) om stedet og fik smagt kaffe brygget på forskellige metoder. Søren er ikke bare Danmarks bedste (2010) men en af VERDENS bedste baristaer, så det var spændende at møde ham. 
Listen af projekter som Søren står bag er lang, men resume kan læses her
I dette indlæg vil jeg fremhæve selve stedet, Great Coffee, som er placeret i Klostergade 32 H(baggården) Aarhus C.  

Lokalet som er i ren fabriks-stil...meget cool synes jeg...
Lokalet er fabriks-agtigt råt og du kan både smage på kaffe, købe kaffeblends og se de forskellige brygmetoder. Det er meningen, at der på sigt skal være siddepladser, så man kan nyde sin kaffe derinde. 

Espressomaskine.....gad godt vi havde plads til den derhjemme....



Min cafe latte som var blevet lavet på den flotte espressomaskine. Den smagte skønt!

Der er meget at se (og lære) hos Great Coffee og Søren fortæller gerne. Han fortæller også at han ikke kun henvender sig til professionelle, men også til "Hr. og Fru. Danmark" som ikke nødvendigvis har den store viden om kaffe og brygningsmetoder....

Kafferister....
Den kaffe, som Søren er med til at udvikle, er prisvindende og er blevet anvendt ved VM for baristaer. Det siger noget om, hvilken særlig kvalitet kaffen er af. Kaffen kan du købe i Great Coffee :-)

Her er et udvalg af den kaffe man kan købe. Øverst på hylden ses Syphon bryggeren...

Jeg blev meget facineret af Syphon kaffebryggeren. En meget populær brygningsmetode i Japan, som nu har fundet vej til Aarhus.
Brygningen giver en "ren" smag af kaffe uden bitterhed. Jeg synes det var en stor oplevelse at smage, når man er vant til den traditionelle stempelkande kaffe. Det skal bare prøves! Syphon-bryggeren er kommet højt på min ønskeliste. 

Syphon bryggeren....min nye forelskelse...

Søren demonstrerer hvordan den virker....
 God kaffe behøver ikke tage lang tid at brygge....

Sidst, men ikke mindst, så udbyder Søren kurser både for den uerfarne og professionelle barista. Jeg synes det kunne være interessant, at komme med på sådan et og blive endnu klogere på kaffe-kunsten. 
Wow, sikke en dag.....spændende og udbytterigt!
Kan kun anbefale alle jer kaffe-interesseret, at slå et smut forbi Great Coffee og blive inspireret. 
Det er helt sikkert et besøg værd, hvis du er nysgerrig og glad for kaffe som jeg :-)

søndag den 29. januar 2012

Dejlig søndag!

Jeg elsker bare søndage. Det er dagen hvor jeg får samlet op på ugen, får lavet en masse praktisk og samtidig forbereder mig på den kommende uge.
I går holdte jeg en lille fødselsdags-fest for nogle veninder. Det var en super hyggelig aften med god mad og genopfriskning af gamle minder. Jeg var også så heldig at få to Function Contrast krus fra Royal Copenhagen. Jeg er helt vild med det enkle design og de mange forskellige farver. Jeg synes det er bedre med lidt forskellige farver end at de er ens.



Er de ikke flotte??
I dag er dagen (indtil videre) blevet brugt konstruktivt med oprydning, gåtur, kagebagning og tøjvask. Jeg har også deltaget i en rigtig lækker konkurrence hos Sisse Lykke. Læs mere og deltag selv her. Håber jeg vinder!!
Jeg har bagt Citronmåne, som vi skal hygge os med til håndbold kampen. Det er en helt fantastisk opskrift, som jeg har fundet hos en af mine ynglings blogs "Mad med hjertet".
Line, (som står bag bloggen), har nogle utrolig lækre kageopskrifter og de er som regel ikke alt for svære at lave.
Der kommer et mere detaljeret indlæg om Citronmånen inden længe.
Nå det var lidt om i dag....Håber I andre har haft en god dag og er klar til at heppe på Danmark :)


fredag den 27. januar 2012

Wee- Wee- WEEKEND!



Endelig blev det weekend! Jeg har faktisk haft fri i dag og skal først møde på arbejde mandag nat, så det er en forlænget en af slagsen. Jeg kan se frem til at jeg holder en lille fødselsdagsfest i morgen og så får vi venner på besøg til at se håndbold-finalen søndag(KOM SÅ DANMARK!)

Arhhh, weekend er godt til mig....
Ind i mellem skal jeg bare lave så lidt som muligt og nyde at jeg ikke har de helt store planer.
Hvad står jeres weekend på?

Forresten, så kom min Acne kjole hjem i dag. Den er såååå flot! Er der ikke nogen der inviterer til fin fest, så jeg kan tage den på? :-))

onsdag den 25. januar 2012

Besøg hos Kähler Spisesalon


Jeg besøgte for noget tid siden Kählers Spisesalon  og det var en blandet fornøjelse.
God, professionel betjening. Virkelig styr på tingene og mininal ventetid. Dog sad vi enormt tæt og det er ikke lige min stil. Man sidder ved sådan nogle lange borde og vi blev "presset" ind mellem to selskaber og det er ikke for mig.  Det er alt for tæt når man skal vende verdens situationen med en god veninde. Så det ødelagde meget af oplevelsen for mig.

"Kahler fad" hedder denne anretning med mange lækkerier....

Ellers er der ikke noget negativt at sige om stedet. Flot rustik indretning med fine Kähler-ting. Den hyggelige atmosfære skyldes ikke mindst bioethanol pejsen midt i lokalet. Jeg fik et "Kahler fad" som er en anretning med mange forskellige smagsoplevelser. Det smagte rigtig godt og der var rigeligt af det hele. Jeg fik også en Choko latte til "dessert" som jeg desværre nåede at drikke inden jeg fik billeder af den....((D'OH!))....rookie blogger mistake :)

I får også lige et billede af menukortet....

Efter et besøg i Kähler spisesalon får man lyst til at gå et par meter længere op af vejen og besøge Kähler forretningen og købe lidt keramik. Det er svært at stå for alle de fine fristelser...

mandag den 23. januar 2012

Verdens bedste brød

...eller er det??



I weekenden var det tid til kvalitets tid og det indebærer hjemmebag :-) Vi bagte dette grydebrød i vores RömerTopf. Der er blevet skrevet rigtig meget om de dersens grydebrød rundt omkring i blogland. Så det skulle vi selvfølgelig også prøve.
Jeg synes fremgangsmåde er super nem, dog kræver det lidt forberedelse men med et minimum af ingredienser.

Vi brugte denne her i stedet for en gryde...

Resultatet er et godt, lidt svampet brød med en super sprød skorpe, men jeg synes nu at der mangler lidt kerner og fuldkorn. Jeg har lidt svært ved at spise hvidt brød, synes det giver sådan en hul mavefornemmelse. Kæresten er helt vild med brødet, så vi er ikke helt enige.



Er der nogen af jer der ved om der findes en grov/fuldkorns version af dette brød?? 

Vi fulgte denne opskrift fra Go' morgendanmark.
625 g mel
2 tsk salt
5 dl vand
meget lidt gær, på størrelse med en ært

Hæld vandet i en stor skål, og rør gærklumpen ud i vandet ved at "nuldre" den imellem to fingre. Tilsæt saltet og melet. Bland det hele sammen med håndtaget af en grydeske, eller brug fingrene. Det skal ikke æltes fint, kun lige indtil melet er vådt. Lad dejen hæve i 12 timer ved normal stuetemperatur

Hæld dejen ud på et bord så forsigtigt, at du punkterer så få luftbobler som muligt.
Smør et fad med lidt olie og drys mel på. Kom dejkuglen op i fadet. Dæk evt til med lidt plastikfilm. Lad den hæve i to timer mere.
Kom en gryde på 3-5 liter ind i en 250 grader varm ovn. Lad gryden blive godt varm. Helst en halv time eller mere i ovnen, som i forvejen skal være varm.
Når dejen er færdig, og gryden er varm, så hæld dejen over i gryden, kom låget på og sæt den i ovnen.
Bag først brødet i 30 minutter ved 250 grader med låget på. Tag låget af og lad det bage i 15 minutter mere. Brødet skal være noget mere mørkt, når det er færdigt, end man er vant til med almindeligt franskbrød.
Det er vigtigt at lade det køle i mindst 20 minutter inden servering. Ellers er brødet klistret og smager ufærdigt.



søndag den 22. januar 2012

Månedens selvforkælelse...

...er denne fantastiske kjole!



Jeg har købt denne fine kjole på Acne's webshop og så tilmed på udsalg. 60 % fik jeg på den!
Så det er en god deal, hvis jeg selv skal sige det (og forklare det til min bankrådgiver).
Jeg prøver ellers og spare op til London, men det er lidt svært når man "falder" over sådan en flot kreation. Kan godt mærke at pengene brænder i lommen på mig. Nogle gode råd til hvordan man sparer op??

mandag den 16. januar 2012

Efterlyser energi og overskud...


Jeg er helt tappet for energi for tiden. Efter en travl weekend på arbejde (sidste weekend) blev jeg syg med maveinfluenza og det har helt taget pippet fra mig. Jeg er træt, træt, trææææt.
Så jeg har lidt dårlig samvittighed overfor bloggen, men håber snart at energien kommer tilbage, så jeg kan lave flere indlæg.
På den positive side, så har kæresten og jeg bestilt en smut-tur til London. Priserne er helt i bund, så det er bare om at komme afsted. Vi er kommet af med 500 kr tur/retur for 2 pers hos Ryan Air. Det kan man jo ikke engang komme til Kbh for! Så det ser jeg frem til og kan mærke at det hjælper lidt på energien :-)