Jeg synes fremgangsmåde er super nem, dog kræver det lidt forberedelse men med et minimum af ingredienser.
Vi brugte denne her i stedet for en gryde... |
Resultatet er et godt, lidt svampet brød med en super sprød skorpe, men jeg synes nu at der mangler lidt kerner og fuldkorn. Jeg har lidt svært ved at spise hvidt brød, synes det giver sådan en hul mavefornemmelse. Kæresten er helt vild med brødet, så vi er ikke helt enige.
Er der nogen af jer der ved om der findes en grov/fuldkorns version af dette brød??
Vi fulgte denne opskrift fra Go' morgendanmark.
625 g mel
2 tsk salt
5 dl vand
meget lidt gær, på størrelse med en ært
Hæld vandet i en stor skål, og rør gærklumpen ud i vandet ved at "nuldre" den imellem to fingre. Tilsæt saltet og melet. Bland det hele sammen med håndtaget af en grydeske, eller brug fingrene. Det skal ikke æltes fint, kun lige indtil melet er vådt. Lad dejen hæve i 12 timer ved normal stuetemperatur
Hæld dejen ud på et bord så forsigtigt, at du punkterer så få luftbobler som muligt.
Smør
et fad med lidt olie og drys mel på. Kom dejkuglen op i fadet. Dæk evt
til med lidt plastikfilm. Lad den hæve i to timer mere.
Kom en gryde på 3-5 liter ind i en 250 grader
varm ovn. Lad gryden blive godt varm. Helst en halv time eller mere i
ovnen, som i forvejen skal være varm.
Når dejen er færdig, og gryden er varm, så hæld dejen over i gryden, kom låget på og sæt den i ovnen.
Bag
først brødet i 30 minutter ved 250 grader med låget på. Tag låget af og
lad det bage i 15 minutter mere. Brødet skal være noget mere mørkt, når
det er færdigt, end man er vant til med almindeligt franskbrød.
Det er vigtigt at lade det køle i mindst 20 minutter inden servering. Ellers er brødet klistret og smager ufærdigt.
Det ser godt nok lækkert ud! :-) Kan du ikke bare skifte lidt af melet ud med noget grovere og komme nogle kerner i? :-)
SvarSletJo, det må jeg prøve næste gang. Synes brødet mangler noget gods :-)
SletHej :)
SvarSletDu kan sagtens skifte 1/4 af det hvide mel ud med groft mel. Det eneste er, at det ikke bliver så luftigt, da det grove mel er tungere, men det smager stadig super dejligt. Hvis du kommer mere end 1/4 groft mel i, vil jeg tro, at der skal mere væske i :)
Kh. Maria/madgladmad
www.madgladmad.dk
Hej Maria
SletTak for tip. Det må jeg prøve :)