tirsdag den 10. juli 2012

No-bake berry cheesecake



Min lillebror fyldte år i går og derfor lavede jeg denne kage til fødselsdagsselskabet.
Jeg tænkte, at jeg ikke ville lave en lagkage, da det kunne blive lidt for meget i sommervarmen. (Det viste sig ikke at være et problem, da det regnede hele dagen...hmm).
Alligevel er jeg glad for, at valget faldt på denne lækre cheesecake, som er nærmere en islagkage end en cheesecake. Virkelig lækker og fuld af smag. Yderst lækkert med Oreo-kiksebund....mmm, det må jeg altså prøve igen. 

Den var ved at smelte inden jeg fik taget billedet, men synes I skulle se det ekstra lag Oreos :)
Den passer perfekt til årstiden, da der skal bruges mange bær til opskriften og de er heldigvis nemme at finde lige for tiden. Jeg har lavet få ændringer og jeg skriver opskriften, som jeg lavede den.
Den orginale opskrift er fundet hos Call me cupcake!

No-bake berry cheesecake (ca. 10 pers)

Oreo-kiksebund
150 g oreos
50 g smeltet smør
ca. 7-8 ekstra oreos (til mellem de 2 lag)

De 150 g Oreos knuses i en foodproccesor eller lign og kør til de er fint malede. De knuste kiks blandes med smeltet smør. Beklæd bunden af en springform med husholdningsfilm og pres kiksemassen ned i en springform(min springform er ca. 22 cm i diameter).
Smid den i fryseren, mens du forbereder cheesecake-fyldet.

Cheesecake
300 g flødeost
250 g ricotta
4 dl fløde 
1 1/2 dl sukker 
Skal fra en halv øko citron
1/2 tsk vaniljesukker

100 g jordbær
150 g hindbær og blåbær

Pynt: Friske bær (Jordbær, blåbær, kirsebær eller hvad du nu har lyst til)


Rør flødeost, ricotta, fløde, sukker og citronskal sammen i en stor skål. (Jeg brugte stavblender)
Så har du den grundlæggende cheesecake-blanding.
Blend jordbær i en foodprocessor eller lignende og kør til det er en frugtpuré.
Rør jordbær-puren sammen med halvdelen af cheesecake-blanding. Hæld denne jordbær/cheesecake masse over oreo-bunden og læg den i fryseren i min. 30 minutter. (Jeg lod den være der i 50 min).
Når kagen er nogenlunde fast, tages den ud. Du skiller de resterende 8 stk Oreos i to dele og fordeler dem udover jordbær/cheesecaken.
De resterende 150 g blandet hindbær og blåbær køres i foodprocessor til en frugtpure og røres sammen med resten af cheesecake-blandingen. Denne masse fordeles udover det nye Oreos lag.
Kagen dækkes til og fryses i minimum 6 timer, men gerne natten over. Den skal tages op ca. 40 min før servering og pyntes med friske bær


2 kommentarer:

  1. Nøj hvor ser den lækker ud - en lækker og frugtig sommerdessert! Hvis så bare vejret ville være lidt mere samarbejdsvillig ;)

    - Maj :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er da utroligt som solen lader vente på sig :)
      Men helt sikkert en dessert som vil egne sig godt til en varm sommerdag :)

      Slet