mandag den 14. oktober 2013

Nødde/karamel tærte




I går skulle jeg til frokost hos svigermor og tog denne skønne tærte med.
Jeg ELSKER nøddetærte, men det kan være en tidskrævende affære, hvis karamellen skal laves fra bunden.
Denne nøddetærte er hurtig at lave, da jeg har anvendt kondenseret mælk i stedet for at lave karamellen selv. Kondenseret mælk bliver til den lækreste karamel når den bages/koges.
Jeg har anvendt en blanding af hasselnødder, valnødder og mandler, men prøv også pistancie-, pecannødder, usaltet peanuts osv.
Opskriften er set i en tilbudsavis, men jeg kan desværre ikke huske hvilken. Jeg har lavet lidt om og skriver opskriften som jeg har lavet den.

Nødde/karameltærte (8 - 10 pers)

Til bunden
  • 180 g mel
  • 100 g sukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet smør
Til fyldet 
  • 175 g blandet nødder 
  • 1 dåse kondenseret mælk (397 g) 
  • 50 g brun farin
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk vaniljesukker  

  1. Smør et tærtefad. Brug gerne et i stål, så kanterne bliver ekstra sprøde. 
  2. Bland mel, bagepulver og sukker  og tilsæt smeltet smør. Denne blanding røres sammen og trykkes ud i tærteformen. 
  3. Bland den kondenseret mælk med brun farin, honning og vaniljesukker. 
  4. Hæld herefter nødderne i mælken blandingen og rør godt rundt. 
  5. Nøddeblanding hældes i tærteformen og den bages i ca. 40 min ved 180 grader f(varmluft). Hold øje med at den ikke brænder på, fordi så bliver karamellen hård.
  6. Nyd tærten afkølet med cremefraiche eller vaniljeis. 

7 kommentarer:

  1. Og den smagte bare godt!!

    SvarSlet
  2. Yum yum yum!
    Den ser bare god ud, og så lige med en kop kaffe til.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er super god til kaffen. Husk også creme fraiche:)

      Slet
  3. Hejsa.
    Faldt lige over din blog da jeg var på udkig efter noget dessert.
    Vil prøve at lave den lækre tærte.
    Du skriver at den skal have 40 min på varmluft men hvilken grader? :-)
    Med venlig hilsen
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Undskyld det sene svar, håber du kan bruge det hvis du en anden gang skal lave denne tærte.
      Det skal være 180 grader og det er nu rettet i opskriften. Tak fordi du skrev :)

      Slet
  4. Hej,
    Den tærte må jeg da prøve!
    Er det den sødede variant af kondenseret mælk?
    på forhånd tak for svar,
    Susse

    SvarSlet