fredag den 11. oktober 2013

Rugbrødsboller



I går fyldte jeg fryseren med disse lækre boller. Et sundere alternativ til almindelig boller.
De er blevet til efter inspiration fra forskellige opskrifter og så fri fortolkning. 

De er nemme at lave, men kræver 3 timers hævning samt iblødsætning af knækkede hvedekerner inden bagning. Tilgengæld skal de ikke skal æltes og bare "klattes" ud på bagpladen.
De er bløde og svampet indeni og med en skøn sprød overflade....mums! 
Efter et par dage kan de med fordel ristes og/eller varmes op, så får de igen en sprød overflade. 
Du kan også bage dobbelt portion og smide resten i fryseren.

God fornøjelse :)

Rugbrødsboller (ca. 18 stk) 

  • 2 dl knækkede hvedekerner (sættes i blød 2 timer inden anvendelse)
  • 3 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 dl solsikkekerner 
  • 1/2 dl hørfro
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 3 spsk honning
  • 1 spsk salt
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 350 g rugmel
  • 250 g hvedemel
  1. Vand og mælk opvarmes i en gryde til det er fingervarmt. Hældes derefter i en skål og gæren opløses heri. 
  2. Tilsæt alle de øvrige ingredienser samt de afdryppede knækkede hvedekerner. 
  3. Dejen slås godt sammen og stilles tildækket til hævning i 3 timer. 
  4. Der formes ca. 18 boller med 2 skeer og læg dem på plader med bagepapir og de bages straks. 
  5. De bages ca. 25 min ved 200 grader varmluft. De er klar, når de er gyldne på toppen og lyder hule når du slår på bunden af dem. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar