Close up.... |
Jeg elsker kanelsnegle og jeg bager dem også ret ofte. De er bare så lækre og jeg har endnu ikke mødt en, der ikke kan lide dem.
Nu synes jeg at der skulle ske lidt nyt, så derfor en lækker variant. Jeg lavede en portion dej, men kun halv portion vaniljecreme og halv portion "almindelig" kanelsnegl remonce. Der blev ca. 16 stk af hver slags.
Opskriften er fundet hos Max, hvor der også er en video til fremgangsmåden på vaniljecremen.
Kanelsnegle med hjemmelavet kokos/vaniljecreme (ca. 16 stk)
Kokos/vanilje creme (1/2 portion)
100 g kokosmel.
1/4 l piskefløde
1 1/2 æg
75 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk Maizena
Hæld maizena op i en gryde.
Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.
Hæld resten af ingredienserne i.
Varm op under omrøring indtil det er cremet. Det går hurtigt til sidst.
Kom kokosmelet i mens cremen stadig er varm.
Dejen:
600 g mel
200 g smør
50 g sukker
50 g gær
2 æg
2 dl mælk
1 tsk stødt kardemomme
Alle ingredienser, undtagen smør, kommes i en skål og æltes godt. Kom smør i bagefter og ælt videre. Bare ælt indtil dejen ikke klumper mere.
2 Dejen rulles sammen og skæres ud til ca. 10-16 stk.
3. "Sneglen" lægges over i en form og den sidste creme fordeles på toppen af sneglene.
4. Drys med ca. 1 tsk kanelsukker ovenpå hver snegl. Lad dem hæve i 1/2 - 1 time inden de bages.
5. Bages de første 10 min ved 200 grader under låg (Jeg brugte en bageplade).
6. Bages de resterende 10-15 min uden låg og så er de færdige.
Håber I kan bruge opskriften. Det skulle jo blive dårlig vejr i weekenden, så der er rig mulighed for at hygge sig indendørs med disse basser.
God weekend til jer alle :)
Det ser godt ud, og dejligt med et alternativ til kanelfyldet.
SvarSletTak for det, jeg synes også de var gode, men lidt tørre på anden dagen.
SletHold nu op, hvor lyder det lækkert! :)
SvarSletTak for det, Natascha :)
Slethvor spændende:) det ser lækkert ud...
SvarSletTak tak, de var også rigtig gode :)
Slet