torsdag den 28. juni 2012

Lakrids/Citron cupcakes



Orhh wauw, min nye yndlings cupcake, er denne lækre lakrids/citron variant.
Jeg havde en portion med på arbejde og der gik ikke lang tid før de var væk :)
Så lav dem IKKE hvis du er på kur eller/og mangler viljestyrke. De er vildt gode og jeg har allerede lyst til at lave (LÆS: spise) dem igen. Opskriften er fundet hos MissJeanett.

Opskriften kommer her:

Lakrids/citron cupcakes (ca. 14 stk)

150 g smør
2 æg
3,5 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vanilje sukker
2 dl kernemælk
4 dl hvedemel
4 tsk lakridsrodspulver (fra Urtekram)
Revet citronskal fra 2 hele økologiske citroner (eller usprøjtede citroner)

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og æg sammen med en elpisker til en luftig masse. Tilføj kernemælk, lakridspulver, citronskal, bagepulver og sigt melet ned i skålen og pisk igen. Fordel dejen i forme og bag dem ved ca. 200 grader i ca. 20 minutter
Tag dem ud og sørg for at de er helt afkølet før du kommer frosting på, da den er lavet mest af smør og derfor vil smelte, hvis den kommes på lune cupcakes.

Til lakrids smørfrosting: 
250 g smør
250 g flormelis
15 g lakridsrodspulver (ca. halvdelen af dåsen) 


Sørg for at smøret er lidt blødt inden brug. Rør alle tre ingredienser sammen og fordel frostingen på de helt afkølede cupcakes.

Note: Der var rigelig frosting i forhold til cupcakes, så smør et godt lag på cupcakes'ne eller start med at lave en halv portion frosting.

2 kommentarer:

  1. Hvor lyder det bare godt. Er tilføjet huskelisten!

    SvarSlet
  2. Ja, den kan jeg godt forstå :) Virkelig en af mine favoritter for tiden....

    SvarSlet