For noget tid siden bagte jeg en skøn Citronmåne med creamcheese frosting. Dette billede retfærdiggøre den slet ikke! Opskriften havde jeg fundet hos Line's skønne blog og her ses et rigtig flot billede af kagen :-) Det smagte utrolig godt og den skal jeg helt sikkert lave igen.....
Jeg lovede et indlæg hvor jeg poster opskriften, så den kommer her....
Citronmåne (i 25 cm springform)
260 g smør, blødt
105 g marcipan (jeg brugte min egen hjemmelavet. Se opskrift nederst på siden)
225 g sukker
5 store æg
saften af 1 1/2 citron
210 g mel
kornene af 1 vanillestang
1 1/2 tsk bagepulver
den revne skal af 2 1/2 citron
1. Rør smør, marcipan, vanillekorn og sukker blødt.
2. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hvert æg.
3. Vend forsigtigt mel, bagepulver og citronskal i.
4. Hæld dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader i 25-30 min til overfladen er gylden over det hele.
260 g smør, blødt
105 g marcipan (jeg brugte min egen hjemmelavet. Se opskrift nederst på siden)
225 g sukker
5 store æg
saften af 1 1/2 citron
210 g mel
kornene af 1 vanillestang
1 1/2 tsk bagepulver
den revne skal af 2 1/2 citron
1. Rør smør, marcipan, vanillekorn og sukker blødt.
2. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hvert æg.
3. Vend forsigtigt mel, bagepulver og citronskal i.
4. Hæld dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader i 25-30 min til overfladen er gylden over det hele.
Creamcheese frosting
50 g. smør, blødt
200 g flødeost naturel
500 g flormelis
Saften af 1/2 - 1 citron
1. Pisk smør godt igennem med et par skefulde flormelis.
2. Pisk flødeosten i sammen med flormelis og saften af 1/2 citron.
3. Smag til med citronsaft og smør cremen på den kolde kage.
50 g. smør, blødt
200 g flødeost naturel
500 g flormelis
Saften af 1/2 - 1 citron
1. Pisk smør godt igennem med et par skefulde flormelis.
2. Pisk flødeosten i sammen med flormelis og saften af 1/2 citron.
3. Smag til med citronsaft og smør cremen på den kolde kage.
Desværre blev min frosting en smule mere flydende end jeg havde håbet på. Næste gang vil jeg ikke bruge så meget citronsaft. Eller også vil jeg prøve at stille det på køl, så det kan blive lidt mere fast i det.
300 g mandler
1 dl Sukkerlage (lavet af sukker og vand 1:1, koges op og køles af inden brug)
Smut
mandlerne og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter, de må ikke tage
farve. Lad dem køle helt af.
Blend
mandlerne i en foodprocessor, til de er så fint hakkede som muligt. Tilsæt sukkerlagen til massen så den akkurat samler sig (det er ikke sikkert at du behøver at
bruge det hele).
Pak
marcipanen ind i film og læg dem på køl i 30 minutter.
Så er den klar til at bruges til konfekt eller i kager.
Det smager virkelig godt og er meget bedre(og billigere!) end det du kan købe.
God dag derude :-)
Mums, den lyder lækker og frisk i smagen! Sødt krymmel du har brugt! Vh. cupcake-stylisten.blogspot.com
SvarSletDen var virkelig, VIRKELIG god. Savnede bare at min frosting var lidt mere fast:) Næste gang sparer jeg på citronsaften.
SletUhm, den ser super god ud! :)
SvarSletDet var den sørme også....får helt lyst til at lave den igen :)
SletDet lyder sgu dejligt..
SvarSletDen vil jeg prøve :-)
Mvh Luis
Det er bare med at komme i gang, Luis. Og fedt at du har fået startet en blog :)
Slet