tirsdag den 26. marts 2013

Påskeæg med nougat, appelsin og krokant


Som I måske har set i dette indlæg lavede jeg fire forskellige varianter af påskeæg i sidste uge.

Her kommer den sidste opskrift på påskeæg i denne omgang.

Jeg fandt jo denne nougat på tilbud som skal anvendes inden 1 april, så derfor denne variant.
Den er inspireret af en opskrift, som jeg har set den flotte blog Chocolat. 

I skal bruge: 

10 g mandler
10 g sukker
Marcipan
Nougat
Hvid chokolade til overtræk
Mørk chokolade(eller andet) til pynt 



  • Jeg startede med at lave den hjemmelavede krokant ved at varme sukker og mandler op på en pande ved svag varme. 
  •  Når sukkeret er smeltet, hældes det over på et stykke bagepapir.
  •  Når det er kølet lidt af, hakket det fint med kniv eller i en minihakker.


  • Der laves en fordybning i marcipanen. 
  • Nougaten blandes med krokant og lægges i fordybningen i marcipanen. De to dele samles og sættes på køl til de er klar til at blive overtrukket med chokolade.



Klar til at spise og nydes gerne med en god kop kaffe:)

11 kommentarer:

  1. Uhm, det ser lækkert ud :-)

    /Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Linda. De er også spist og nydt med velbehag:)

      Slet
  2. Uhm, sådan en kunne jeg godt lige guffe!

    SvarSlet
    Svar
    1. De var dælme også gode og forsvandt hurtigt :)

      Slet
  3. Mmmmh, det ser lækkert ud :)

    Hvis du er interesseret, kan du vinde et fint Jane Kønig armbånd på min blog:
    http://www.nataschacoester.dk/2013/04/giveaway-7.html

    SvarSlet
    Svar
    1. Kunne også godt guffe et par stykker lige nu, selvom påske er overstået for længst.

      Slet
  4. Hold da op hvor ser det bare lækkert ud! kunne godt tænke mig at sidde og spise sådan nogle lige nu :D tak for tippet ihvertfald :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Amanda
      Det var da så lidt. Nu er det efterhånden ved at være et stykke tid siden, du skrev men tak for din kommentar og om ikke andet kan opskriften bruges igen til næste år :)

      Slet
  5. Super lækker, men er jeg den eneste, der ikke kan se, hvor appelsinen (og hvor meget) kommer ind i billedet? :-)

    SvarSlet