tirsdag den 19. marts 2013

Kaffe på to forskellige måder

Det varierer hvordan jeg brygger min kaffe herhjemme. Ofte er det min Nespresso maskine der står for størstedelen af kaffen herhjemme...simpelthen fordi det er så nemt og der er ingen opvask.
Hvis der skal kræses ekstra om kaffen hiver jeg disse kaffebrygger frem.
De er en begge gaver fra Bodum.


Her ses min espressokande. Den er nem og simpel at bruge og jeg er virkelig glad for den. Et stort plus er, at den ikke fylder noget i mit lille køkken og kan tages med på ferie.

Fremgangsmåde
  • Hæld vand i bunden op til ventilen.
  • Fintmalet espresso fyldes i filteret og presses let. 
  • Kanden samles og sættes på komfuret ved mellemvarmt blus. Skru ned for varmen når vandet begynder at komme op i kanden. 
  • Der går et par minutter før alt vandet er presset op gennem filteret. Kaffen er færdig, når du ikke kan høre boblelyde mere. 
  • Du har nu en lækker stærk kaffe (næsten som en espresso). Du kan med drikke kaffen som den er, men jeg plejer at tilsætte opvarmet, skummet mælk....Mmm.


Hvis jeg har lyst til en kop sort kaffe, er det denne metode der anvendes.
Det er Bodums Santons Vaccumm coffee pot.
Du skal anvende ca. 10 g pr. 250 ml kaffe, men prøv dig frem. 
På trods af dens laboratorie-lignende udseende, så er den simpel at bruge og nem at gøre ren.
Hele brygningen tager ca. 5-10 min afhængig af hvor mange kopper du laver. 
Den kan anvendes direkte på komfuret eller på gasblus.

Fremgangsmåde
  • Vandet hældes i den nederst kolbe og mellemfint malet kaffe i den øverste. 
  • Når vandet begynder at koge, vil der dannes et tryk således at vandet presses op i den øverste kolbe.
  • Når vandet er oppe i den øverste kolbe, tages kolben væk fra den varme kogeplade. 
  • Der røres rundt i kaffen få gange med lette omrøringer. 
  • Herefter vil vandet langsomt blive trukket ned i den nederst kolbe. Der er et lille filter i bunden af øverste kolbe som tilbageholder kaffegrumset.
  • Så har du en god kop sort kaffe som bare skal nydes med velbehag. 
Hvordan drikker I jeres kaffe derhjemme??

2 kommentarer:

  1. Elsker den metode fordi det netop ser teknisk ud ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det ser noget fancy ud, men det er super enkelt.

      Slet