Det er en dessert lige efter mit hoved. Kold, cremet, yderst velsmagende og med masser af hvid chokolade. Selvom jeg var propmæt efter en dejlig middag, så gled den her dessert ned uden problemer.
Kombinationen af hvid chokolade og lakrids fejler aldrig. Det kan anbefales, at servere frugt til, da cremen ellers er meget tung.
Jeg forsøgte at lave en omgang råsyltede rabarber, men det lykkedes ikke. De smagte virkelig ikke godt :(
Så jeg måtte haste ud og finde på noget andet. Det blev friske jordbær i stedet for. Det var nu heller ikke dårligt hertil.
Opskriften er fundet i et Alt for damerne blad (nr 21/2011).
Hvid chokolade/lakrids creme (ca. 8 portioner)
5 dl piskefløde
400 g hvid chokolade, fint hakket
3 spsk lakridspulver
5 pasteuriseret æggeblommer
1 kvivspids salt
Ovnen tændes på 140 g. Varm piskefløde og chokolade (ved svag varme) over vandbad, indtil chokoladen er smeltet.
Sæt blandingen til side og lad den køle lidt ned. Rør lakridspulver, æggeblommer og salt i chokolade/flødeblandingen og hæld blandingen i små forme. Sæt formene i et stort, ovnfast fad og sæt det i ovnen. Hæld varmt vand i fadet, så det når 2/3 op af siden på formene og bag cremen i ca. 40-50 min. Den skal føles fast men overfladen må godt bævrer let når du ryster formen. Sæt cremen på køl natten over.
(Note: Det er vigtigt at den er nogenlunde fast, når du tager den ud af ovnen, så cremen ikke bliver flydende. Det blev nogle af mine og det er ikke et hit)
Du kan karamellisere overfladen på den hvide chokoladecreme ved at drysse et tyndt lag sukker på og grille cremen i få minutter i ovnen, indtil sukkeret smelter og bliver gyldent.
En af de lækreste desserter jeg længe har smagt.....Jeg må snart lave den igen :))
Ingen dessert uden kaffe.... |
Min veninde havde lavet de chokoladebars jeg bloggede om her |
Rigtig god aften til jer :)
MUMS! Det ser bare lækkert ud altsammen :-)
SvarSletTak :) Det var også en fornøjelse og smage på det hele :)
SletHvor LÆKKERT!
SvarSletJeg er helt enig :)) Kan kun anbefale denne dessert...
SletØj øj øj... den ser virkelig delikat ud den dessert - men kunne godt forestille mig at frisk frugt ville komplimentere den!
SvarSletAltså, kommer altid ud fra din blog med en lyst til noget sød og syndigt ;)
- Maj :D
Taark Maj :) He he, det er skam også meningen, at du skulle få lyst til noget sødt og syndigt :)
SletHej
SvarSletJeg står og skal finde en lidt fast creme til imellem lagene på en chokolade kage. Tror jeg ville kunne bruge denne?
I stedet for en komme det i små forme, så komme massen i en stor form, lade det køle, også røre det sammen til en creme og komme det i kagen?
Hej Heidi
SvarSletUndskyld mit sene svar. Konsistens-mæssigt, så kunne det sagtens fungere. Så længe du husker at bage den nok og at den får lang tid på køl.
MEN den er meget fyldig, da der går 400 g chokolade til 4 små forme. Så mit bud er at kagen vil blive for meget, hvis du bruger denne creme som kagecreme.....desværre.